ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΜΗΔΙΚΑΛΕΥΡΟ ΣΕ ΣΥΜΠΗΚΤΑ


Τριφύλλι αρίστης ποιότητας

ΜΗΔΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ
Βιομηχανία αφυδάτωσης μηδικής-ζωοτροφές

Η ΜΗΔΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ABEE, στη Βραχιά Θεσσαλονίκης, παράγει το κορυφαίο σε ποιότητα αφυδατωμένο μηδικάλευρο, από 100% χλωρή μηδική (τριφύλλι), σε μορφή συμπήκτων (pellets).

Η χλωρή μηδική συγκομίζεται από αγρούς της περιοχής του Αξιού ποταμού και αφυδατώνεται τεχνητά σε υψηλές θερμοκρασίες (650 έως 800°C). Εν αντιθέσει με την παραδοσιακή μέθοδο, που η ξήρανση διαρκεί για 4-5 ημέρες, οπότε οι απώλειες σε θρεπτικά συστατικά ξεπερνούν το 40% (45-50%), η τεχνητή αφυδάτωση διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα (5-7 sec) και, κατ' αυτόν τον τρόπο, οι απώλειες σε θρεπτικά συστατικά ελαχιστοποιούνται και ουσιαστικά μηδενίζονται, ώστε τα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα φύλλα του φυτού στο χωράφι να μεταφέρονται αναλλοίωτα και εξ' ολοκλήρου στον κτηνοτρόφο-παραγωγό.

Σαν αποτέλεσμα, οι ολικές πρωτεΐνες του μηδικάλευρου που παράγει η εταιρεία κυμαίνονται από 18% κατ' ελάχιστο έως και 24-25% κατά τις τελευταίες κοπές, τα δε ολικά καροτένια (προβιταμίνη Α) κυμαίνονται από 175 έως 225 mg/kg, θέτοντας το προϊόν υπεράνω συναγωνισμού.

Τα παραπάνω εξαιρετικά χαρακτηριστικά και η σταθερή ποιότητα του μηδικάλευρου, που η εταιρεία παράγει από το 1976, έχουν καταστήσει επάξια το προϊόν ως το πλέον επώνυμο στην αγορά και το όνομα ΜΗΔΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ABEE συνώνυμο με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ!